För vem passar en Zoll AED Plus?

hjärtstartare
Hjärtstopp är en väldigt vanlig dödsorsak i sverige, så många som 10 000 personer om året dör som följd av ett plötsligt hjärtstopp. Det är speciellt viktigt att berja en behandligt så snabbt och effektivt som möjligt då varje sekund är viktig för personens överlevnad. Det är uppskattat att en drabbads överlevnadechanser minskar med 10% er minut som denne inte blir behandlad. Och med behandling ingår hjärtmassage eller en defibrillator.

Fungerar för vuxna som barn

Med en Zoll AED kan man öka chansen för överlevnad markant. Zoll är en enkel hjärtstartare som hjälper dig hela vägen med hur du ska agera för att rädda en annan persons liv. En zoll är anpassad för att kunna hantera så många situationer som möjligt, oavsett om det är en vuxen eller ett barn som råkar ut för ett hjärtstopp.

Tydlig display gör den användbar även i högljudda miljöer

Eftersom varje minut är viktig när man ska rädda en person som råkat ut för hjärtstopp är det viktigt att en korrekt behandling påbörjas med en gång. På en Zoll hjärtstartare finns det tydliga instruktioner hur den ska användas, och den kommer att ge muntliga kommandon kring vad som ska göras. En Zoll AED kan sitta i flera år utan att man behöver ge den någon service, den sköter det helt själv och kollar själv att den fungerar som den ska, så den gör sig perfekt på allmöna platser eller intressesällskap.

Med olika elektroder

Det finns flera stycken elektroder i lådan för en Zoll, beroende på om det är ett barn eller en vuxen som ska behandlas. Genom att koppla i en elektron som är anpassad för ett barn kommer hjärtstartaren att anpassa alla instruktioner efter situationen. Eftersom hjärtstopp kan drabba alla personer i alla åldersgrupper, oberoende av bakgrund finns det ingen som inte bör ha en hjärtstartare i närheten, då olyckan kan vara framme utan någon förvarning.

Lång hållbarhet och driftsäkerhet

För företag, intressseföreningar och klubbar som funderar på att skaffa en Zoll så kan det vara bra att veta att den är i stort sett underhållsfri, både vad det gäller kostnad och arbete. Den kollar själv att den fungerar och ett par vanliga batterier kan få den att hålla så länge som 5 år. Förut batterier är det även elektroder som behöver ses över.
Det rekommenderas att man går en utbildning för att lära sig använda en Zoll om man har investerat i den, men maskinen är anpassad för att en helt outbildad person ska kunna använda den. Det finns tydliga bildinstruktioner som beskriver hur man ska handla, och i vilken ordning, samtidigt som den ger feedback på hur du ska genomföra hjärtmassagen. Elektroder som placeras på bröstet kommer att isa vart du ska trycka, samtidigt som den kommer känna av hur hårt du trycker, och med vilken frekvens. Ett hjärtstopp är enkelt att identifiera då personen i fråga snabbt blir medvetslös. En zoll kommer att identifiera om det är ett hjärtstopp när väl elektroden har placerats på bröstet.

About The Author