Hjärtstartare Zoll AED

Ökar överlevnadschans

En hjärtstartare är väldigt viktig att ha till hands då den kan rädda livet på den som drabbats utav ett plötsligt hjärtstopp. Varje sekund kan då vara livsavgörande. Om man får ett hjärtstopp är det viktigt att man inom 180 sekunder får en strömstöt från en hjärtstartare, då ökar nämligen överlevnadschansen med hela 75 procent.

Zoll AED mest sålda i Sverige

Idag är Zoll AED Plus marknadens bästa och kompetenta hjärtstartare. Zoll är faktiskt ett utav de tre största varumärkena i världen och det är också den hjärtstartare som sålts mest i Sverige. Genom att trycka på en knapp startar maskinen och en inbyggd och tydlig röst på svenska talar om vad som ska göras. Med andra ord vägleder denna hjärtstartare dig genom hela kedjan. Den har både en display med text och tydliga symboler på fronten som guidar användaren genom hela processen. Elektroderna är väldigt enkla att använda och sätta på rätt plats på den drabbade, detta då dessa sitter på ett stycke.

Hjärt-och lungräddning

När man ger bröstkompressioner är det viktigt att tänka på att man trycker ner bröstkorgen minst 5 cm. Zoll AED Plus är faktiskt den enda hjärtstartaren på marknaden då den har en inbyggd HRL-stöd som hjälper till att mäta hjärtkompressionernas djup och frekvens. Denna unika funktion på maskinen ser till att ge livräddaren feedback och talar om hur och på vilket sätt man bör utföra hjärtkompressionerna. Den talar om när man bör trycka hårdare och förutom detta hjälper den även till att hålla rätt takt, det vill säga 100 bröstkompressioner per minut. Tack vare Zoll AED Plus behöver livräddaren inte känna sig osäker under de olika momenten.

Batteritid och livslängd

Både batterier och elektroder hos Zoll AED Plus har 5 års stand-by tid och är därför mycket underhållsfri. Batterierna behövs endast bytas ut ungefär vart femte år och kan köpas i stort sett i de flesta varuhus och elektronikaffärer. Det behövs heller ingen annan service då denna hjärtstartare utför automatiska självtester en gång i veckan. Detta innebär att livräddaren kontinuerligt inte behöver kontrollera hjärtstartaren om det finns eventuella fel. Denna funktion innebär alltså att hjärtstartaren alltid är redo att användas. Till detta har den även hela 7 års garantitid.

Hållbar och tålig

Zoll AED Plus är en mycket stryktålig hjärtstartare då den kan klara av fall på hela 1,5 meter. Förutom detta är den också fukt- och smutstålig och kan därför utsättas för både vatten och damm utan problem. Denna hjärtstartare klarar alltså av att vistas i mer tuffare miljöer och kan användas av både privatpersoner och företag. Den passar att ha hemma ett kontor och på andra allmänna platser som exempelvis ett evenemang.

Zoll AED tillbehör

Man kan välja att få denna hjärtstartare levererad med antingen ett väggfäste eller en liten och smidig väska. Att hyra Zoll AED Plus är det enklaste valet, då ser nämligen levereraren att det alltid finns en bra och uppdaterad hjärtstartare till hands.

Vi vet att varje minut efter ett plötsligt hjärtstopp är livsavgörande för överlevnad, hjälp därför till att rädda liv du med. Antingen hyr eller köp en hjärtstartare du också!

About The Author