Vilka skåp finns som tillbehör till Zoll AED

När du köper en hjärtstartare får du med en rad tillbehör som elektroder, batterier, väskor och skyltar. Skåp ingår dock normalt inte, men är något du bör överväga att skaffa. När du köper eller hyr en hjärtstartare är det nämligen viktigt att tänka på hur man skyddar och märker ut hjärtstartaren så att den snabbt kan lokaliseras om någon drabbas av ett plötsligt hjärtstopp. Varje sekund som går är nämligen livsviktig och hjärtstartaren måste vara synlig. Ju snabbare man påbörjar hjärt- lungräddning och får igång hjärtstartaren, desto större är chansen för överlevnad.

Skåpen för förvaring av hjärtstartare syns tydligt och finns i olika modeller för att passa både inomhus- och utomhusbruk. Vilket skåp du ska välja beror förstås på dina behov och krav. Behöver du till exempel ha larm, uppvärmning eller kodlås?

När det gäller hjärtstartaren Zoll AED finns det flera olika skåp att välja mellan. Ett av dem är ett stålskåp för inomhusbruk, med larm som aktiveras när dörren öppnas. Det hängs enkelt upp på väggen efter montering av väggfästet.

 

Tillbehör

Tillbehör

Väggskåp Aivia 100 – ett larmat skåp för inomhusbruk

Väggskåpet Aivia 100 är ett skyddsskåp med larm som är till för inomhusbruk. Skyddsskåpet består av två delar – den genomskinliga fronten av polykarbonat och skyddet i ABS-plast. De här materialen är välkända på marknaden för sina unika och stöttåliga egenskaper. Aivia 100 är ett batteridrivet skyddsskåp med enkla och tydliga steg-för-steg instruktioner för användningen. På skåpet finns även tydliga instruktioner i text och bild så vad den som använder hjärtstartaren vet vad hen ska göra för att larma räddningstjänst och använda hjärtstartaren.

Väggskåp Aivia 200 – med ljudlarm och belysning

Väggskåp Aivia 200 är ett väggmonterat plastskåp som har både ett ljudlarm och belysning för snabbare lokalisering. Till skillnad från Aivia 100 är det här skåpet tillverkat för att kunna användas även utomhus, där den ska monteras till el-nätet. Även detta skåp har en genomskinlig front av polykarbonat. Väggskåpet Aivia 200 har ett tvåtonigt ljudlarm som aktiveras så fort skåpet öppnas. Även det här skåpet har tydliga instruktioner med text och bild på skyddet.

SixCase skåp SC 1415 – effektivt skydd för utomhusbruk

SixCase skåp SC 1415 är ett annat skåp som passar till Zoll AED. Det här skåpet används utomhus och ger ett mycket effektivt skydd året om, dag som natt, och monteras med ett 24 V värmeelement för att skydda hjärtstartaren även vid kallare temperaturer. SixCase-skåpet är unikt då den erbjuder olika låsfunktioner anpassade för olika situationer. Själva skåpet kan öppnas med en nyckel.

SixCase skåp SC 1420 – uppvärmt skåp med larm och strömförsörjning

SixCase skåp SC 1420 kan användas utomhus och är ett uppvärmt väggskåp med belysning och larm. Detta skåp kan användaren öppna med antingen en knapp eller en nyckel och ansluts till elnätet. Till det här skåpet medföljer strömförsörjning.

SixCase skåp SC 1435 – öppnas med PIN-kod eller nyckel

SixCase skåp SC 1435 är en annan variant av skåp till Zoll AED och även denna är till för utomhusbruk. Skåpet kan öppnas med en pinkod – och i nödfall även med på sidan med hjälp av en nyckel.

 

About The Author